17 Juli 2023

Ondanks de maatregelen vanuit Den Haag heeft wat mij betreft nog geen enkele uitwerking op de aantal vastgoedtransacties en/of woningzoekende. Het blijft nog steeds voor velen aspirant-kopers moeilijk om een passende betaalbare woning te vinden. En een huurwoning is helemaal uit den boze! Kortom, de aspirant-koper zal er aan moeten wennen dat hij, als hij verstandig is, een makelaar in de arm neemt en een zoekopdracht neerlegt om een passende woning te vinden. Ja, en nog steeds wordt de vraagprijs van een woning overboden. En nog steeds stijgen de prijzen van koopwoningen in Nederland. En op de ene plaats natuurlijk beduidend meer dan op de andere plaats.

Natuurlijk in Zuid-Limburg, Groningen en Friesland zijn de koopprijzen van woningen nog wel aantrekkelijk. Hoewel in de afgelopen tijd de provincie Limburg, althans in grotere plaatsen in Limburg, met zomaar 20% gestegen. Rondom het grensgebied met Belgie staan op Belgisch grondgebied nog wel leuke, aantrekkelijke woningen te koop die in vergelijking met Nederlandse prijzen circa 40% lager liggen. Juist dáár kopen kan interessant zijn. Maar dan moet dit wel uitkomen met je woon-werkverkeer. Maar we hebben juist geleerd van Covid-19 dat je van thuis uit fantastisch kunt werken. Dus indien je een betaalbare woning tracht te kopen, kijk eens verder dan alleen Nederland.

Wij zullen de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Nederland nauwlettend in de gaten houden. Wij worden er met ons kantoor dan ook elke dag mee geconfronteerd, en wensen onze vaste lezers succes met het aankopen van een nieuwe woning! Indien u denkt dat wij, van makelaarskantoor Die Twee Hertoghen, een steentje kunnen bijdragen zijn wij u gaarne van dienst. Neem vrijblijvend contact op en wij proberen samen naar een oplossing te streven voor een betaalbare woning via Hooghuys Vastgoed BV via e-mailadres mail@hooghuys-vastgoed.com of telefoonnummer 040 – 212 30 30.