17 Maart 2023

Aan de huidige hectiek van de koopmarkt probeert de overheid een bepaalde wending te geven. Deze wending moet proberen de huidige prijsstijging te drukken. Maar mijn persoonlijke indruk is dat zij de prijsstijging hiermee niet gedrukt hebben, maar juist opgevoerd hebben. Zeker voor een startende koper.

Het gerucht gaat nu zelfs dat de overdrachtsbelasting van 8% naar 9% gaat. Voor beleggers die woningen kopen en ze daarna op de vrije markt te huur willen zetten, dat komt de huurprijs niet ten goede. Alles wordt immers doorberekend. Een koper onder de 35 jaar betaalt 0% mits zij er zelf gaan wonen en het de eerste koopwoning betreft. Kopers boven de 35 jaar betalen nu nog 2% mits ze er uiteraard zelf gaan wonen.

Dit bovenstaande is allemaal een wirwar van cijfers waar een particuliere koper vaak niet helemaal uit komt. Vandaar dat het van belang is dat u als koper u altijd bij laat staan door een makelaar. Wij als makelaarskantoor Die Twee Hertoghen BV willen u graag van dienst zijn als uw aankoopmakelaar. Wij hebben hier altijd een vast tarief voor, namelijk 1% van het aankoopbedrag plus BTW.

U mag van ons verwachten dat wij de juiste waarde van uw woning kunnen bepalen, u bijstaan bij het ondertekenen van de voorlopige koopakte, de onderhandeling met de eigenaar en/of de verkoopmakelaar, en uiteraard zullen wij u vergezellen tot en met de notaris toe wanneer het heugelijk feit beklonken wordt door het originele akte van overdracht. Wij zorgen ervoor dat het pand geleverd wordt vrij van hypotheken en beslagen, dat u dus een nieuwe woning koopt zonder zorgen. Want een woning kopen moet het begin worden van nieuw geluk, en daar willen wij als makelaarskantoor Die Twee Hertoghen BV met onze jarenlange ervaring graag een steentje aan bijdragen!